Volunteer Role: Dutch Red Cross Migrant Help Desk

Over de Functie
Wil jij ongedocumenteerde migranten in Nederland ondersteunen met de juiste informatie over onder andere medische hulp, onderdak en COVID19? Word dan vrijwilliger bij de WhatsApp Helpdesk van het Rode Kruis!

Het programma Digitale Hulpverlening is een innovatief programma van de afdeling Nationale Hulp binnen het Nederlandse Rode Kruis. Vanuit het programma wordt digitaal hulp verleend aan ongedocumenteerde migranten in Nederland. De hulp bestaat uit het verstrekken van supermarktvouchers, online informatie over beschikbare hulp in Nederland en een WhatsApp Helpdesk. Op deze WhatsApp Helpdesk kunnen ongedocumenteerde migranten door het hele land contact opnemen met het Rode Kruis voor informatie over o.a. medische hulp, opvang, COVID19 en de voucherhulp. Om deze vragen goed en snel te beantwoorden is het Rode kruis op zoek naar:
Backoffice Vrijwilliger(s) ter ondersteuning van de WhatsApp Helpdesk
Minimaal 8 uur p/week (volledig digitaal)

Plaats in de organisatie:
Onder directe aansturing van landelijk projectleider Digitale Hulpverlening. Je werkt vanuit huis.
Doel van de functie:
Beantwoorden van vragen van ongedocumenteerde migranten die binnenkomen via onze WhatsApp Helpdesk.

Functie-inhoud:
• Beantwoorden van vragen van ongedocumenteerde migranten die binnekomen via de WhatsApp Helpdesk.
• Bijhouden van de gestelde vragen in het logboek.
Functie-eisen:
– HBO/WO opleiding op medisch of sociaal vlak.
– Ervaring met werken met (ongedocumenteerde) migranten is een pré.
– Goede beheersing van Engels en Nederlands. Beheersing van een extra taal zoals Arabisch, Spaans, Pools, Portugees, Tigrinya of Filipino is een pré.
– Minstens 8 uur per week beschikbaar (zelf in te delen) voor minstens twee maanden. Het werk valt goed te combineren met bijvoorbeeld een studie, omdat het grotendeels online plaatsvindt.
– Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.
Wij bieden: Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling en de mogelijkheid om bij te dragen aan de hulpverlening aan een kwetsbare groep in onze samenleving.
Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan Carry van Wersch ontvangen we graag z.s.m. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij cvanwersch@redcross.nl of 0648408060.