09/12/2016 State of the Art conferentie: Governance of Migration and Diversity (Message only available in Dutch)

More information here.

Op 9 december is het weer zover: dan organiseert de Directie Migratiebeleid, in samenwerking de Erasmus Universiteit Rotterdam en de WRR, de State of the Art conferentie 2016.
Dit jaar hebben we gekozen voor het thema Governance of Migration and Diversity.
We nodigen je graag uit om deel te nemen!

Omschrijving
Met de jaarlijkse State of the Art conferentie versterken we de verbinding tussen wetenschappers en beleidsmedewerkers. Het centrale thema Governance of Migration and Diversity hebben we bewust gekozen. Meer dan ooit tevoren zijn migratie en diversiteit bepalende factoren voor veranderingen in de Nederlandse samenleving. Wat zijn de mogelijkheden om migratie te reguleren? Hoe gaan we als samenleving om met nieuwkomers? En hoe bevorderen we het contact met en de sociale cohesie tussen mensen? Over deze en andere vragen gaan we graag met je in gesprek!

Programma
We zijn op dit moment druk bezig met het samenstellen van een mooi programma. De conferentie vangt in ieder geval aan met een plenaire opening met keynote speeches. Hierna volgt een drietal workshoprondes, ieder bestaande uit zeven workshops over verschillende subthema’s. Van relocatie tot gezinsmigratie, van segregatie tot radicalisering, en van arbeidsmarktparticipatie tot grenzen, voor iedereen zit er wel een interessant thema bij. We sluiten af met eenplenaire paneldiscussie, gevolgd door een borrel waar op informele wijze kan worden nagepraat. Houd de website [link] in de gaten voor de verschillende thema’s en het definitieve programma.

Locatie
Vanaf 9.30 uur ben je welkom voor inloop met koffie en thee. We beginnen om 10.00 uur met het inhoudelijke programma. We eindigen rond 17.00 uur. Daarna is er nog een korte borrel. De conferentie vindt plaats bij Ministerie van Veiligheid en Justitie (Turfmarkt 14 in Den Haag). Een routebeschrijving vind je op de website [link].

Aanmelden
Aanmelden kan door je in te schrijven via de website [link]. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van registratie. In de aanloop naar de conferentie sturen we nog een officiële bevestiging van deelname met het definitieve programma.

We hopen van harte dat je er op 9 december bij kunt zijn. En natuurlijk staat het je vrij om deze uitnodiging te delen met collega’s die mogelijk geïnteresseerd zijn in deelname.

We zien uit naar een succesvolle conferentie!

Hartelijke groet,
Tycho Walaardt (Directie Migratiebeleid)
Isabelle Swerissen (Directie Migratiebeleid)
Peter Scholten (Erasmus Universiteit Rotterdam en WRR)