Internship at the Ministry of Justice and Security (in Dutch)

Stagiair (m/v/x) – reactietermijn: uiterlijk 5 juni 2023
Team Strategie en Verbinding (Directoraat-Generaal Migratie, Ministerie van Justitie en Veiligheid)

Over de stage
In deze veelzijdige stage en boeiende werkomgeving werk je samen met de collega’s van het Team Strategie en Verbinding (TS&V) aan het vergaren, duiden en delen van kennis op het gebied van migratie. Je helpt ons bij alle voorkomende werkzaamheden en je ervaart hoe het is om te werken bij de rijksoverheid.

Wat doet het team?
TS&V is de kennismakelaar van het DG Migratie. Wij voorzien collega’s van relevante inzichten uit onderzoek en wij volgen (inter)nationale trends en ontwikkelingen. Ons werk is bedoeld om het migratiebeleid meer evidence based/informed te maken. Voor ons werk is het nodig om een breed netwerk te onderhouden bij onder andere academische en maatschappelijke partners. Het team deelt kennis op verschillende manieren, onder andere via conferenties, lunchlezingen, werkbezoeken aan universiteiten/kennisinstituten en via een periodiek bulletin. Het team verdiept zich in de kennisvraagstukken die binnen het DG Migratie leven. Ook begeleidt het team onderzoeken en denkt na over diverse strategische vraagstukken (zoals het effect van klimaatverandering op migratie). En we organiseren gastlessen op middelbare scholen (‘DGM in de klas’).

Wat verwachten we van jou?
Je helpt ons in elk geval bij het organiseren van diverse bijeenkomsten en werkbezoeken. Je helpt ook bij het verzamelen en ontsluiten van informatie die nuttig kan zijn voor het team en voor onze collega’s die beleid maken. Daarnaast ondersteun je de ontwikkeling van een gestructureerd informatiebeheer binnen de directie door te werken aan databases op het gebied van onderzoek. En uiteraard ben je gedreven om alles uit je stage te halen.

Naar wie zijn we op zoek?
Voor deze stageplek zijn we op zoek naar een enthousiaste en nieuwsgierige student (m/v/x) die een Masteropleiding volgt aan een universiteit of hogeschool. Je beheerst het Nederlands goed, zowel mondeling als schriftelijk. Het is ook handig als je het Engels beheerst. Interesse in of kennis van migratie en/of integratie werkt in je voordeel. Je bent organisatorisch sterk, initiatiefrijk en je weet van aanpakken. Je bent flexibel en legt gemakkelijk contact. Je hebt gevoel voor humor.

Stagevoorwaarden
Stagevergoeding: €747 bruto p.m. bij een volledige werkweek van 40 uur
Reiskostenvergoeding: ja, tenzij je in het bezit bent van een OV-studentenkaart
Standplaats: Den Haag / gedeeltelijk thuiswerken
Startdatum: 1 oktober 2023
Duur / uren p.w.: minimaal 6 maanden / 24 tot 32 uur

Reageren vóór 6 juni 2023

Heb je belangstelling? Stuur je motivatiebrief en CV naar Ira van der Zaal-van Bommel, Teamleider Strategie en Verbinding. Je kan haar ook bellen/mailen als je eerst meer informatie wilt hebben.

@: i.m.c.van.der.zaal@minjenv.nl
M: 06 46 94 96 14

Ira is afwezig van 26 mei tot en met 5 juni 2023. In die periode kan je bellen met Sophie Spaan: 06 31 10 90 56.